Skiss- och teckningsteknik för nybörjare

Grunden till en bra bild är att utgå från en tydlig skiss. Om du vill lära dig olika skisstekniker för att snabbt komma igång att teckna av omvärlden så är det här kursen för dig. Våga dra nya linjer i den här kursen där vi från grunden lär oss hur man gör en snabbskiss, en mer ingående skiss och hur man sen kan använda skissen. Vare sig du vill teckna fantasi eller verklighet kommer kursen hjälpa dig öva upp din kontroll över pennan.

Vår kursledare Jennipher Sivertsson har arbetat som bild- och slöjdlärare i 5år, som kursledare i 3år och har 6års utbildning inom bild och formgivning.

Vare sig du kan teckna sen tidigare eller om du är nybörjare så kommer vi börja från grunden och bygga uppåt med hjälpsamma tips. Från geometriska former till föreställande former, spelar ingen roll vilken tecknarstil du har.
Du kommer lära dig grundtekniker i att skissa av från föremål och bilder, vi kommer sedan pressa kunskapen och öva på att skissa snabbare och snabbare. Detta för att hjälpa dig snabbt få ner din idé på ett papper.

Vi kommer gå igenom enklare regler för hur man bygger upp ett ansikte och en kropp i rörelse. När det sitter, kommer vi gå in mer på form och detalj teckning samt diskutera olika skuggningstekniker.
Du kommer också få möjlighet att teckna fritt i fantasiövningar samt utforska och experimentera med andra skissmaterial om så önskas

Vi kommer att ha en kort teoretisk del om hur du planerar upp din bild och vilket uttryck och känsla du vill uppnå. Vart du vill att fokuset ska ligga och hur du kan uppnå det. Vi kommer experimentera med vinklar, djup och ljussättning efter dina behov. Och för dem som vill kan vi även gå igenom punktperspektiv.

Kursdagen

LÖRDAG 13 mars eller 1 juni
10:00-16:00

Avbrott för lunch som du själv tar med. Kyl & Micro finns.
Kaffe på eftermiddagen
Betalning sker i butiken på morgonen. 
Butiken öppnar 09:00
Pris: 1175:-

Ta gärna med befintligt material
– Skissblock (det du föredrar)
– Sudd
– Pennvässare
– Blyertspennor  – En vanlig HB eller stiftpenna funkar, men ta gärna med fler alternativ. (Pennor “H” och en siffra är hårda. ljusfärg och behåller spetsen länge. Pennor “B” och en siffra är lättare att teckna med då dem är mjuka och har mycket pigment. B pennor är att föredra till skuggning.

– Linjal
– Färgpennor (helt sett eller bara en, men minst en färg)
– Du kan gärna ha med dig kol-pennor, stiftpennor, bläckpennor, tuschpennor, kritor av olika slag etc. om du vill experimentera med olika uttryck. Är bra om du i alla fall har blyerts och minst en till sort med dig.

UNDER KURSDAGEN HAR DU ÄVEN 10% RABATT I BUTIKEN IFALL DU SAKNAR NÅGOT.